Foreninger

Der er en række foreninger der på den ene eller anden måde arbejder med perioden. Det er f.eks reenactmentgrupper, foreninger for krigspil med tinsoldater og skytteforenigner der skyder med våben fra perioden.

Auxiliar korpset

Ny gruppe der genopføre den danske hær i 1808 og i 1864.
Foreningen fokusere på feltliv og soldaterhåndværket, med et stort fokus på korrekt feltmæssig optræden og soldaterlivet med marchture og overnatning under åben himmel.

Jydske landsoldater

Reenactmentgruppe der genopfører de Slesvigske krige. De deltager i mindehøjtidelighederne den 18. april og i Kampen om Als. Man har efterhånden også kunnet se dem i ret mange tv indslag af forskellig art omkring perioden.

De har en hjemmeside: http://jydskelandsoldater.dk/ men den er ganske tom. De kan dog findes på krak hvor der står et telefon nr. til deres formand Flemming Pallesen.

De Danske Landsoldater

En anden Reenactmetngruppe der genopføre de Slesvigske krige. http://www.dedanskelandsoldater.dk/

Amerikansk Borgerkrig

Da jeg selv primært reenacter den amerikanske borgerkrig, så bliver jeg også lige nødt til at omtale den forening jeg er med i. Ud over borgerkrigen har vi også lavet både 1849 og 1864 events på tøjhuset og flere af os deltager også i Kampen om Als.
Vi er lettest at finde på facebook: Blue and Gray

Figurspil

Er man mere til at spille taktiske spil med tinsoldater så findes der også foreninger for den slags. Jeg er selv medlem af Tinsoldaten i Aalborg.

http://www.tinsoldaten.dk/

Sortkrudt

Hvis man vil prøve at skyde skarpt med periodens våben, så er det i det meste af landet muligt at finde en skytteforening som skyder med disse våben.

En oversigt over dem kan findes her: http://www.sortkrudt.dk/forenige.htm